U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Cupping therapie / Guasha.

 

 

Cupping therapie is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups.

Deze glazen of kunststof cups worden op de huid geplaatst. Door het vacuüm trekken van de cups wordt de doorbloeding in de huid gestimuleerd, afvalstoffen komen hierdoor vrij en kunnen afgevoerd worden.

Na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood zien, hetgeen na een aantal uren zal verminderen. Tevens kan er een reactie zoals een gevoel van beursheid optreden. Dit is vaak een teken van flinke stagnaties zoals knopen en verklevingen die zijn behandeld. Deze behandeling is aan te bevelen bij een tal van klachten zoals : nekklachten, hoofd en rugpijn, spier en schouderklachten.

 

Facial cupping hier wordt de bovengenoemde techniek op een zeer zachte wijze uitgevoerd op het gelaat. De doorbloeding van de huid wordt hierdoor gestimuleerd zodat werkzame stoffen die na deze massage worden opgebracht beter opgenomen worden door de huid.

 

Guasha is een oosterse schraaptechniek waarbij een platte jade steen wordt gebruikt. Door de schrapende beweging wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en afvalstoffen afgevoerd. Deze techniek wordt geadviseerd als anti-age massage voor het gelaat, daar de aanmaak van collageen geactiveerd wordt.